Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kommun & politik » Service och kvalitetsarbete » Svenskt näringslivs kommunrankning

Svenskt näringslivs kommunrankning

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen i Svenskt Näringslivs omfattande undersökning. Tillsammans med statistik från SCB över till exempel antalet nyföretagare, andel kommuninvånare som har arbete och entreprenader, ger detta en ranking över näringslivsklimatet. 

Mönsterås kommun har sedan flera år tillbaka bästa placering i Kalmar län.

Mönsterås har även i år, 2020, regionens bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringslivs ranking. Vi rankas som nr 40 bland landets 290 kommuner och är i ett antal mätpunkter bland de tio bästa i landet. Precis som förra året gäller detta bland annat för både tjänstemäns och politikers attityder till företag samt kommunens service till företagen.

I år är två nya bedömningspunkter med i rankingen som handlar om kommunens information till företagen och företagens dialog med kommunens beslutsfattare. Även i dessa frågor slår sig Mönsterås in på tio-i-topplistan. Det är vi mycket stolta över.

Mönsterås har en lång tradition när det gäller att ha ett gott näringslivsklimat och har under många år haft förstaplatsen i regionen. I Mönsterås tycker vi att ett gott näringslivsklimat är viktigt eftersom stabila och växande företag är grunden för jobb och välfärd i en kommun.

-       Vi känner stor stolthet över resultatet i årets företagsranking men också stor ödmjukhet. Näringslivsklimat är något vi bygger tillsammans, företag, kommun och hela samhället. Det är också något vi hela tiden måste förtjäna och jobba hårt för eftersom det är en färskvara. Vi har saker att jobba med och förbättra. Det kommer vi att göra genom ett målmedvetet arbete och i dialog med företagen, säger Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

-       Man kan aldrig nog betona betydelsen av samarbete. Det är dialogen och de nära relationerna mellan de olika företagen och mellan företag och kommun som är det viktigaste för att bygga ett bra näringslivsklimat, säger Thomas Svensson, näringslivssekreterare.

Se resultatet i sin helhet (öppnas i nytt fönster)

Senast kontrollerad: 2020-09-24.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier