Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kommun & politik » Kvalitetsmätningar » Svenskt näringslivs kommunrankning

Svenskt näringslivs kommunrankning

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen i Svenskt Näringslivs omfattande undersökning. Tillsammans med statistik från SCB över till exempel antalet nyföretagare, andel kommuninvånare som har arbete och entreprenader, ger detta en ranking över näringslivsklimatet. 

Mönsterås kommun har sedan flera år tillbaka bästa placering i Kalmar län.

Mönsterås har även i år, 2019, regionens bästa företagsklimat enligt svenskt näringslivs ranking. Vi rankas som nr 40 bland landets 290 kommuner och är i ett antal mätpunkter bland de tio bästa i landet. Bland annat när det gäller både tjänstemäns och politikers attityder till företag samt kommunens service till företagen.

- Mönsterås kommun har en lång tradition när det gäller att ha ett gott näringslivsklimat och har under många år haft förstaplatsen i regionen. För att fortsätta med vårt goda näringslivsklimat kan vi aldrig slå oss till ro, vi arbetar ständigt för att förbättra oss, säger Thomas Svensson VD på Mönsterås Utvecklings AB, MUAB. 

- Vi känner stor stolthet över resultatet i årets företagsranking men också stor ödmjukhet. Näringslivsklimat är något vi bygger tillsammans, kommun, företag och hela samhället. Det är också något vi hela tiden måste förtjäna och jobba hårt för eftersom det är en färskvara. Vi har saker att jobba med och förbättra. Det kommer vi att göra genom ett målmedvetet arbete o

Se resultatet i sin helhet (öppnas i nytt fönster)

Senast kontrollerad: 2019-09-25.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier