Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kommun & politik » Fakta om Mönsterås » Tätorter

Tätorter i Mönsterås kommun

Strandgläntan

Längs natursköna Kalmarsund och de slingrande vattendragen Alsterån och Emån möter mindre orter med bebyggelse från olika tidsepoker. Många av kommunens innevånare bor i pittoreska byar där villor samsas med småskaliga jordbruksföretag.

Mönsterås kommun har fem tätorter:

  • Mönsterås
  • Timmernabben
  • Blomstermåla
  • Ålem
  • Fliseryd

Tätorternas småskalighet ger stora möjligheter att åstadkomma en god livkvalitet för människorna. Här kan man handla, sköta sina bankärenden och utnyttja olika former av service, utan parkeringsproblem och långa köer.

Mönsterås

Mönsteråsviken sträcker sig ända in till centrum och gör att Mönsteråsarna har fiske, bad och båtliv in på knuten. Året om kan du dessutom ta ett dopp i badhuset Vattenpalatset. Skola finns från förskolan till gymnasiet. Här finns flertalet olika alternativ till aktiviteter att engagera sig i för gammal som ung. I Mönsterås kallas centrum för köping, och här finns butiker, banker och matserveringar. Pendlingsmöjligheterna är bra och du når Kalmar, Oskarshamn och Öland inom en halvtimma.

Timmernabben

Timmernabben ligger precis vid Kalmarsund, och är en populär plats för barnfamiljer. I och med närheten till havet är detta ett populärt tillhåll för båtar på somrarna, liksom badplatserna och campingen. Här finns dagligvaruhandel, och skola från förskola till sjätte klass.

Blomstermåla

Blomstermåla är känt för flera saker, bland annat sina flera företag. Här finns även närheten till naturen. Du hittar kommunens motionscentral med bland annat mountainbikespår och skidspår i Blomstermåla. Här finns skola från förskola till nionde klass, med internationella klasser. I centrum finns dagligvaruhandel och bank. Pendlingsmöjligheterna är goda om du så vill ta tåget Kustpilen eller bussen.

Ålem

Längs med ån Alsterån i den södra delen av kommunen ligger Ålem, en liten men genuin ort med å och landsbygd nära. Ålem är uppdelat i Ålems Kyrkby och Ålems Stationssamhälle på östra respektive västra sidan om E22. Här finns dagligvaruhandel, bank och skola från förskola till sjätte klass. Med den goda kommunikationen kan du dessutom snabbt och smidigt förflytta dig till aktiviteter du vill göra utanför Ålem.

Fliseryd

Längs Emån ligger fridfulla Fliseryd. De småländska skogarna omger från alla håll och bjuder på fina promenadstråk – eller fiske i världsklass för den som är intresserad. Här ligger naturen lika nära som centrum och skola från förskolan till sjätte klass. I centrum finns dagligvaruhandel och en kommunal servicepunkt. Fliseryd ligger någon mil väster om Mönsterås tätort, och att pendla till större orter som Oskarshamn eller Kalmar är inte några problem.

Senast kontrollerad: 2018-03-19.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier