Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Fritid » Idrott, motion och friluftsliv » Isbanor & pulkabackar

Isbanor & pulkabackar

Skridsko på sjöis

Under gott vinterväder låter kommunen spola is och dra skidspår med hjälp av föreningar och ideellt arbetande personer. Kommunen förbereder även för pulkabackar vid respektive tätort.

Konstfrusen isbana

År 2017 köpte kommunen in en portabel konstfrusen isbana på 20 x 20 meter. Isbanan kommer att flyttas mellan kommunens tätorter mellan säsongerna. Isbanan monteras och sätts igång under december månad och hålls frusen till efter sportlovet. Vi meddelar plats och status av isbanan på förstasidan av monsteras.se inför varje säsong. Kontakta fritidskontoret om ni har mer frågor om isbanan. 

Alla är välkomna att använda isbanan och skridskor ska bäras på fötterna. All åkning sker på egen risk. Isbanan är tänkt och anpassad för skridskoåkning. Det är dock tillåtet att ha med sig klubba och boll/puck samt egna mål men däremot har skridskoåkning förtur till ytan. Inga mål kommer att ställas permanent på isbanan och kvarglömda mål kommer att tas bort från isbanan.
Vänligen ta på skridskorna på sidan av isbanan, där plastmattor är utlagda, innan ni kliver på isbanan. Detta för att förhindra att grus följer med upp på isen.

Isskrapor står utställda och får användas av alla. Isbanan spolas löpande under säsongen. En normal isspolning tar mellan 45-60 minuter innan isen åter är åkbar, vänligen respektera spolningsarbetet så vi får så fin is som möjligt. Vid större snöfall kan det dröja några dagar tills isbanan åter är i skick, allt beror på snömängd. Vi uppdaterar hemsidan och kommunens facebook under längre uppehåll.

Isbanor (ej konstfrusna)

Spolningen av is görs på ideell basis vid gott vinterväder och isbanornas ytor finns vid följande platser*.

 • Blomstermåla: Vid Krungårdsskolans grusplan (korsningen Sandgatan - Skolgatan).
 • Fliseryd: I centrala Fliseryd mellan förskolan och banken vid hyreshusen (nås enklast via Rönnvägen).
 • Mönsterås: Vid Nynäs idrottsplats och grusplanen (längsmed Kuggåsvägen - Långåsen)
 • Timmernabben: Vid träningsplanen (korsningen Nabbevägen - Fågelvägen).
 • Ålem: Vid Alsteråskolan, Johan Skyttes väg 2. På baksidan av skolan mot E22 finns isbanan. 
  *Den ort som har den konstfrusna isbanan spolar enbart den konstfrusna isbanan.

Sjöisarna rekommenderas bara om god lokalkännedom finns. I Blomstermåla friluftsområde finns sjön Norregöl (det är även skyltat dit från fritidsområdets spårcentral) som fryser till is tidigt på säsongen. Tänk på att ta med isdubbar, ispik, torra kläder och självklart en hjälm på huvudet OM ni ger er ut på sjöis. 

Pulkabacke

Vid följande platser finns en rekommenderad pulkabacke:

 • Blomstermåla: Vid korsningen Televägen och Promenaden.
 • Mönsterås: Vid parkområdet "Muddern" även kallad "Klampen" (på digitala kartor) hittas enklast via infarten till Nynäs idrottsplats.
 • Timmenabben: Vid starten av elljusspåret i slutet på Smittegårdsvägen.
 • Ålem: En bit in längs elljusspåret, hittas längsmed Kaggetorspvägen.

Fler backar som används för pulkaåkning kan finnas men då ligger de på privat mark. Tänk på allemansrätten och ta kontakt med respektive markägare innan du åker på privat mark.

Längdskidspår

Under vintertid när väderförhållanden är rätt spåras flera av motionsspåren i Mönsterås kommun för längdskidåkning.  När skidspåren är uppspårade får gående/cykel/häst/hund ej beträda spåren. Det är tillåtet att gå bredvid spåren (ej i mitten!) men rekommenderas inte. Om du går bredvid spåren var vaksam på att skidåkare kan komma i hög fart längs spåret.

Mer information om längdskidspår och skidspårens status

Senast kontrollerad: 2019-01-15.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier