Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Hälsans stig

Karta Hälsans stig

Hälsans stig är en promenadvänlig slinga utan given start- eller slutpunkt. Slingan i Mönsterås är 7 kilometer lång. Det ska kännas enkelt och tryggt att promenera. Därför är slingan bostadsnära, följer befintliga gångvägar och trottoarer samt undviker branta backar och trappor.

På Hälsans stig är varje kilometer utmärkt med en kilometerskylt som gör att du kan räkna ut hur långt du har gått. Däremellan sitter det skyltar som pekar åt vilket håll stigen går oavsett i vilken riktning du promenerar. 

Eftersom slingan saknar given start eller slutpunkt väljer du själv var du vill ansluta dig och hur långt du vill gå. Det finns även en förbindelseväg som gör att du kan korta promenaden vid behov.

Hälsans stig är en folkhälsosatsning med målet att få fler att promenera mer. Idag finns Hälsans stig på ett 100-tal platser i Sverige och fler är planerade.I Sverige är det Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund som ansvarar för konceptet. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Kommunen etablerar och äger stigen och ansvarar för underhåll och skötsel genom folkhälsorådet.

KONTAKT

Ambjörn Thunberg, folkhälsosamordnare, tel. 0499-178 57

Senast kontrollerad: 2020-04-14.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier