Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Fiskeregler längs kusten

För sportfiske längs den svenska kusten gäller reglerna för det fria handredskapsfisket. För kusten i Mönsterås kommun gäller dock vissa fångstbegränsningar som är viktiga att känna till om man vill ge sig ut och fiska. För tips om fiske inom kommunen, både på kust och i insjöar, rekommenderar vi en titt i vår fiskeguide som du hittar längre ned på sidan.

Fiskeriverket har sedan 2001 meddelat ett årligen återkommande förbud för fiske efter gädda och abborre under perioden 1 april till och med 31 maj.

Abborre och gädda som fångas av misstag skall omedelbart släppas tillbaka i vattnet på fångstplatsen, oavsett kondition. Detta fiskeförbud gäller varje år under samma tidsperiod. Detta gäller inom markerat område på den karta som du ser här intill.

Vid fiske efter gädda råder särskilda bestämmelser även under övriga året.

  • Max tre gäddor får fångas och avlivas per fiskare och dag
  • Endast gäddor mellan 40-75 cm får behållas. Övriga måste ovillkorligen utsättas, oavsett kondition.

Utöver reglerna kring fisket efter abborre och gädda så finns det förbudszoner utanför vissa vattendrag samt minimimått för flera arter, bland annat havsöring och lax.

På Länsstyrelsens webbplats finns mer information om fiskeregler, fiskeförbud och fisketillsynsmän.

Fiskeguide

Fiskeguiden för Mönsterås kommun innehåller en hel del tips om fiske efter olika arter, liksom information om de regler som gäller.

Sedan 2014 finns en fiskeguide för kommunen. I guiden beskrivs en rad olika fiskevatten och vilka arter man kan fiska efter. 

Fiskeguiden är tillgänglig på svenska, engelska och tyska och finns att hämta på Mönsterås turistbyrå. Självklart kan du även bläddra i den här på hemsidan.

Mönsterås kommuns fiskeguide (öppnas i nytt fönster) 

KONTAKT

 

 

 Joakim Holm, kommunekolog, tel. 0499-171 48

 

Senast kontrollerad: 2020-02-05.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier