Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Bo & bygga » Boende » Lägenhetsregister

Lägenhetsregister

Lägenhetsregistret är ett nationellt register över Sveriges alla bostadslägenheter som finns hos Lantmäteriet. Uppgift om vem som bor i lägenheten finns inte i lägenhetsregistret utan innehåller grundläggande information om bostäderna som area, antal rum och kökstyp.

Kommunen har ansvar för att hålla lägenhetsregistret uppdaterat. Detta innebär att alla fastighetsägare som bygger, river eller ändrar användning av en fastighet med mera måste anmäla detta till kommunen, som registrerar in detta till Lantmäteriet.

För att anmäla en byggnation, ombyggnad med mera så skickar du in en anmälan till kommunen där du talar om vilka ändringar du gjort.Anmälan ska fyllas i och skickas till kommunen senast en månad efter färdigställandet.

Instruktioner om vad du ska anmäla och hur det ska göras hittar du på blanketterna Ajourhålling lägenhetsregistret småhus (används även för fritidshus) och Ajourhålling lägenhetsregistret flerbostadshus.

Lantmäteriet har mer information om lägenhetsregistret.

Senast kontrollerad: 2019-03-05.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier