Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Bo & bygga » Avfall och återvinning » Återbruk

Återbruk

Återbruka mera!

Nu finns möjlighet att lämna in saker för återbruk på Mörkeskog.

När du lastar din bil eller släpkärra för att komma till oss på Mörkeskogs avfallsanläggning, fundera då på om det du har tänkt slänga kan bli till nytta för någon annan. Är några av sakerna som du tänker slänga som fortfarande är hela och fungerar?  Då kan du lämna dem i vår container för återbruk. Den töms av Hjulet och Shalom second hand för att där säljas och få ett andra liv.

I containern för återbruk kan du lämna det mesta som hör till hemmet tex hela och rena möbler, husgeråd, prydnadssaker, leksaker, cyklar och annan sportutrustning. Vi tar inte emot vitvaror och kemikalier.

Kläder och andra textilier, både hela och trasiga, kan du lämna i containern för textilier.

Andra sätt att återbruka är att sälja via annonser i olika medier, ge bort till vänner och bekanta eller skänka direkt till hjälporganisationer som driver secondhand butiker. De som finns i Mönsterås kommun är Shalom secondhand och Kupan. Dessutom finns kommunens arbetsmarknadsenhet Hjulet.

För att ta hand om miljön och skapa en hållbar framtid behöver vi alla hjälpas åt. Vi behöver minska vår konsumtion och se till att sakerna används så länge som möjlig. Det du har använt klart kanske någon annan behöver. Minskad konsumtion av nya saker minskar avfallet. Tack för att du hjälper till!

Tänk på att hålla avståndet även vid återbrukscontainern.

Senast kontrollerad: 2020-06-01.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier