Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Gruppbostäder

I Mönsterås finns det för närvarande fyra gruppbostäder. En gruppbostad är ett boende för personer som har ett så omfattande tillsyns och omvårdnadsbehov att de behöver kontinuerlig närvaro av personal dygnet runt. Syftet med ett gruppboende är att vuxna personer med funktionsnedsättningar som inte klarar av ett eget boende eller servicebostad ska kunna ges möjlighet att lämna föräldrahemmet för att skapa sig ett eget hem. I en gruppbostad finns ett antal lägenheter avsedda för de boende samt gemensamma utrymmen som man kan umgås i.

Det finns även två servicebostäder i Mönsterås. En servicebostad är en mellanform mellan ett helt självständigt boende i egen lägenhet och en lägenhet i en gruppbostad. Servicebostäder ligger ofta samlade i samma hus eller i kringliggande hus. Här ges stöd i den egna lägenheten utifrån brukarnas enskilda behov. Servicebostäderna ligger i Mönsterås tätort.
Om man vill ansöka om någon av de ovanstående insatserna vänder man sig till en LSS-handläggare i kommunen.

Senast kontrollerad: 2015-08-25.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier