Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås har regionens bästa näringslivsklimat enligt Svenskt Näringslivs senaste undersökning

Mönsterås har regionens bästa näringslivsklimat enligt Svenskt Näringslivs senaste undersökning

- Medan Sveriges näringslivsklimat ligger på 3,3 ligger Mönsterås på 4,3 vilket är mycket bra (VG)!
Mönsterås behåller också positionen regionalt och har länets bästa näringslivsklimat. Det beror på att vi har duktiga och engagerade företagare samt att vi har engagerade medarbetare och politiker i kommunen. Vi har också ett bra samarbete mellan företagen, dess organisationer och kommunen. Det säger kommunalrådet Roland Åkesson (C) i en kommentar med anledning av Svenskt Näringslivets senaste ranking för 2011.

När det gäller företagens samlade omdöme kommer Mönsterås på tredje plats bland landets 290 kommuner. När det gäller kommunal service samt kommunens tillämpning av lagar osv kommer Mönsterås på första plats i riket.  - Det är fantastiska placeringar som vi är stolta och glada över. Men det gäller att vi hela tiden ser till förbättringsmöjligheter om vi ska behålla en god totalplacering. Den här typen av undersökningar är färskvara, säger näringslivssekreterare Thomas Svensson.
 
 - Vi har också många förbättringsområden. Det gäller andelen kommunal verksamhet på entreprenad, nyföretagandet även om det förbättrats, tillgång till arbetskraft med relevant utbildning, kommunikationer m.m. Därför har vi nu flera viktiga områden att arbeta vidare med under året, säger Roland Åkesson. Det gäller:
- Tillväxtprojektet.
- Planerad utbildning av både politiker och tjänstemän vad det gäller företagskontakter.
- Regelförenklingsarbete samt tillämpning av lagar och paragrafer.
- Att utveckla samarbetet mellan skolan och näringslivet inom både grundskolan och gymnasiet.
 
Mönsterås ligger allra bäst till när det gäller företagens uttalade omdöme om kommunen, en tredjeplats. Den sammanfattande placeringen, som även omfattar många olika basfaktorer och enkätsvar, blir 60 bland landets 290 kommuner. Näst bästa kommun i Kalmar län är Västervik som hamnar på plats 93 i årets ranking.

Läs mer om rankingen på Svenskt Näringslivs hemsida om företagsklimatet i kommunerna.
 

Publicerad 2012-04-23
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier