Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsterås får topplaceringar i företagsranking

Mönsterås får topplaceringar i företagsranking

Christina Fosnes, Sv Näringsliv

Christina Fosnes, regionschef för Svenskt Näringsliv, lovordar företagsklimatet i Mönsterås kommun.

Svenskt Näringsliv årliga ranking över företagsklimatet visar att Mönsterås kommun ligger i topp inom Kalmar län. Bland Sveriges samtliga 290 kommuner hamnar Mönsterås på en 47 plats vilket är fyra platser bättre än förra året.

Christina Fosnes, regionchef för Svenskt Näringsliv i Kalmar, informerade politiker och tjänstemän i Mönsterås kommun om den senaste företagsbarometern.

- Ni har ett fantastiskt företagsklimat i Mönsterås och det spelar en stor roll i samhället, säger Christina Fosnes.

Hon konstaterade vidare att Mönsterås kommun på flera punkter i undersökningen placerats som nummer ett i hela Sverige. Det gäller frågorna om kommunal service, attityder hos tjänstemän respektive kommunpolitiker.

När det gäller de viktigaste förbättringsområdena för kommunen så nämner Christina Fosnes infrastrukturen i form av bättre vägnät tåg- och flygförbindelser. Dessutom handlar det om allmänhetens attityd till företagandet samt förbättringar inom tele och IT.

- Vi är glada över att vi behåller positionen med länets bästa näringslivsklimat och flera topplaceringar i riksrankingen. Det är ett resultat över att vi har duktiga företagare samt ett bra samarbete mellan kommunen och näringslivet. Det finns också en stark förståelse bland kommunens alla duktiga medarbetare om vikten av ett bra näringslivsklimat.
 Bra näringslivsklimat ger förutsättningar för ökat företagande vilket in sin tur ger fler jobb och ökade skatteintäkter till kommunen.
 - Trots topplaceringarna kan vi bli bättre bland annat vad gäller nyföretagandet. Där måste vi intensifiera arbetet ytterligare. Ett exempel på detta är att vi nu startar upp en sommarentreprenörskola för ungdomar i samarbete med Ung Företagsamhet. Ett annat förbättringsområde gäller entreprenadernas andel av den kommunala verksamheten. Där ska vi återigen gå igenom verksamheten och inventera vad vi kan lägga ut på entreprenad, säger kommunalrådet Roland Åkesson (C) i en kommentar.

Publicerad 2011-05-04
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier