Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Bästa företagsklimatet i Kalmar län - igen!

Bästa företagsklimatet i Kalmar län - igen!

Mönsterås kommun är i topp i Kalmar län när det gäller företagsklimatet!

Varje år gör Svenskt Näringsliv en mätning av företagsklimatet i alla svenska kommuner. Företagarna utfrågas om hur de upplever attityden till företagande hos kommunpolitiker, allmänhet, media och tjänstemän. Andra frågor gäller tillgången på relevant arbetskraft och om infrastruktur. Alla frågor i enkäten rör viktiga faktorer för ett bättre företagsklimat. Resultatet från år 2010 visar att Mönsterås kommun ligger i topp inom Kalmar län. Rankingen för hela landet kommer att offentliggöras först i början av maj månad.

Roland Åkesson, kommunstyrelsens ordförande, är givetvis glad över att Mönsterås kommun fortsätter att ligga i topp vad gäller företagsklimatet. Samtidigt poängterar han att detta är något som kan betraktas som en färskvara varför det hela tiden gäller att försöka förbättra förutsättningarna för företagande. Positiva företagare och ett klimat av samarbetsvilja är andra saker som Roland Åkesson sätter i fokus för att kommunen ska hamna i topp när det gäller företagsklimatet.

- Företagarna är givetvis viktiga för kommunen på många sätt och det är roligt att de upplever kontakterna med vår personal på ett positivt sätt. Från kommunens sida gäller det också att fortsätta att jobba för att samarbetet mellan kommunen och företagen ska bibehållas och utvecklas ytterligare, säger Roland Åkesson.

 Läs mer om undersökningen på:  Svenskt Näringsliv

Publicerad 2011-01-28
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier