Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Miljö & hälsa » Livsmedel

Livsmedel

Livsmedelsföretag är de som driver livsmedelsverksamhet med en organisation och kontinuitet. Exempelvis restaurang butik, skolkök, café, pizzeria med flera livsmedelsanläggningar. De som driver företaget är ansvariga för att följa regler och se till att lämna ut säkra livsmedel som håller utlovad kvalité och är korrekt märkta till kunder/konsumenter.

Miljönämnden i Mönsterås kommun är kontrollmyndighet och ska enligt lag kontrollera de livsmedelsanläggningar som bedrivs inom kommunen, och som säljer livsmedel direkt till konsument. Kommunens livsmedelskontroll är till för att invånare och besökare ska känna sig trygga med den mat de äter från livsmedelsanläggningarna i Mönsterås kommun.

Anmäl matförgiftning

Om du blir sjuk av livsmedel bör du kontakta sjukvården och även anmäla det till kommunens miljökontor så fort som möjligt så vi kan förhindra att fler blir sjuka och om möjligt utreda orsaken. Kontakta oss via internetportalen www.matforgiftad.se eller direkt via telefon/epost.

Har du andra frågor eller klagomål kan du också kontakta oss. Du avgör om du vill ange ditt namn och kontaktuppgifter eller vara anonym.

Senast kontrollerad: 2016-03-01.
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier