Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Biogas

Mönsterås kommun delar med andra kommuner i länet en rad tuffa klimatmål. Ett är att verka för alternativa förnybara energislag. Biogas är då ett lokalt och spännande alternativ, som kan bidra till att byta ut fossila bränslen.

Biogasprocessen

Biogasprocessen

Regionförbundet presenterade i slutet på 2008 en idéstudie för biogasen möjligheter i Kalmar län. Mönsterås hade intressanta förutsättningar kopplat till lantbruket och proccessindustrin vid Södra Cell Mönsterås Bruk.

Kommunen har redan innan denna studie tillsammans med kommunens största livsmedelsproducent inlett ett projekt för att röta hönsgödsel, grödor och matavfall i Fliseryd. För detta utgår även statligt bidrag om planerna sätts i verket.

Under 2009 har även konceptstudier för en anläggning vid bruket gjorts(se dokument nedan) och diskussioner med lantbruket runt Södra förs.

Det finns även långt framskridna planer på en mack i kommunen. Tillstånd och bygglov för denna vid E22 är klara, nu söks leverantörer av gas med ljus och lykta.

Är du intresserad av biogas och har frågor eller vill anmäla intresse att vara delaktig i någon av ovan nämnda planer så hör av dig till Ronnie Björkström, 0499-179 88.

 

 

 

Senast kontrollerad: 2017-06-15.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier