Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kultur » Bibliotek

Välkommen till biblioteket!

Våra bibliotek finns i Mönsterås, Blomstermåla, Ålem, Timmernabben och Fliseryd. Dessutom kör Nybro bokbuss regelbundna turer i kommunens ytterområden.

Senast kontrollerad: 2014-08-27.

Ändrade öppetider denna vecka

Onsdag 13/5 öppet 11-17

Torsdag 14/5 (Kristi himmelsfärdsdag) stängt

Fredag 15/5 öppet 11-17

Lördag 16/5 öppet 10-13

Divergent

Divergent

Tisdagen den 19 maj kl. 17.30 visar Bok- och filmklubben Divergent. Filmen bygger på en bok med samma titel av Veronica Roth.

Välkommen att vara med om du går på högstadiet eller gymnasiet.

Vi tar fram soffa och fåtöljer och dukar fram gratis popcorn och läsk.

Lässurr

Tio hästar i en hage

Nu finns årets Lässurr utställt på Mönsterås bibliotek! Kommunens alla 6-åringar har fått arbeta med samma bok, ”Tio vilda hästar”, och de har även fått träffa författaren.

Våren på Gräshoppan

Gräshoppa

Förskoleavdelningen Gräshoppan i Fliseryd visar vårtecken i en utställning på biblioteket i Fliseryd!

E-böcker!

Uggla med ebok

En av våra e-boksleverantörer kommer tyvärr att lägga ner sin verksamhet i början på maj. Detta innebär att deras böcker kommer att tas bort ur vår katalog den 5:e maj.

Vad vi kan se nu kommer det inte att innebära någon stor förändring i vårt utbud. Om det är någon e-bok ni saknar i katalogen, lämna gärna in ett inköpsförslag.

På väg mot Festival A-Ö... Läs, skriv, blogga!

Sören Svensson, Clara Ingvarsson och Henrik Rydström inspirerar till att komma igång med eget skrivande, att blogga och om glädjen med att läsa. Välkomna till Mönsterås bibliotek tisdagen den 21 april kl. 18.00-19.30!

Get Online Week

Vecka 13 pågår Get Online Week, ett samarbete inom EU för att öka den digitala delaktigheten.

På Mönsterås bibliotek finns nu surfplattor för den som vill prova på, både för barn och vuxna. Välkommen in och testa!

Sportlov, pyssel och tillsammansskap på biblioteket

Tilde och Celina pysslar

Det är roligt att så många passar på att besöka biblioteket under sportlovet. Förutom tipspromenad och pyssel finns möjlighet att sätta upp sitt eget budskap för främlingsvänlighet. Det är Tillsammansskap Högsby/Mönsterås/Oskarshamn som har en installation som just nu befinner sig på Mönsterås bibliotek. Tillsammansskapet är ett partipolitiskt obundet nätverk för tolerans och främlingsvänlighet.

Förr eller senare exploderar jag

Affisch Förr eller senare exploderar jag

Onsdagen den 25 februari kl. 17.30 visar Bok- och filmklubben Förr eller senare exploderar jag (The Fault in our Stars). Filmen bygger på en bok av John Green.

Välkommen att vara med om du går på högstadiet eller gymnasiet.

Vi tar fram soffa och fåtöljer och dukar fram gratis popcorn och läsk.

E-böcker

Uppdaterad 9/12 kl. 15.55

Nu går det att låna e-böcker och e-ljudböcker via vår katalog! Logga in i katalogen och sök upp den bok du vill låna. Klicka på länken e-pub offline, e-pub online eller pdf för att ladda ner och börja läsa. Dina lånade e-böcker kommer att synas under "Dina lån".

Precis som tidigare påverkas inte Mediejukeboxen och Mobila mediejukeboxen av detta. Där fungerar det likadant som det gjort innan.

Tack till alla som svarade på enkäten om bibliotekets öppettider!

Enkäten besvarades av 113 personer och öppettiderna fick gott betyg. 71,5% av de svarande är nöjda med nuvarande öppettider. Men även om många är nöjda, så har många också uttryckt ett behov av andra öppettider. De vanligaste önskemålen är att biblioteket ska öppna tidigare på vardagar och ha öppet längre på lördagar.

Resultatet av enkäten kommer inte att leda till någon omedelbar förändring av öppettiderna, utan utgör en del av underlaget i den fortsatta långtidsplaneringen.

Vi är tacksamma för alla synpunkter och kommentarer.

Ung Aktiv Mönsterås underhöll med dans och musik på 1-årsjubileet

Ung Aktiv Mönsterås

Ung Aktiv Mönsterås underhöll med dans och musik på vårt 1-årsjubileum. Tack alla duktiga ungdomar!! <3

Fler bilder finns via länken.

Välkomna till vårt 1-årsjubileum!

Personal vid invigningen 2013

Lördagen den 18 januari 2014 har Mönsterås bibliotek funnits 1 år i det nya huset. Det firas med extra långt öppethållande och många aktiviteter. Det är fri entré till samtliga!

Det blir dockteater för barnen, ansiktsmålning och sagostund, författarbesök av Lena Einhorn, dans och musik med ungdomar från Ung Aktiv, visningar av biblioteket och av O store Gud-utställningen.

Välkomna!

Mediejukeboxen Mobil - Premiär i Mönsterås 18 juni!

iPhone och Android

Mediejukeboxen mobil

Lagom till sommaren öppnar Mönsterås bibliotek i samarbete med FörlagEtt en ny bibliotekstjänst - Mediejukeboxen Mobil. Tjänsten ger dig som låntagare kostnadsfri tillgång till e-böcker, ljudböcker, språkkurser och musik direkt i din mobil.  Tjänsten fungerar på s.k. smarta mobiltelefoner (iPhone och Android) och kan användas var som helst, och när som helst.

Du kan ladda ned e-böcker eller lyssna till strömmande ljudböcker, musik eller språkkurser. Logga in genom att ange län, bibliotek och lånekortsnummer 11 siffror. Systemet kommer ihåg var du lyssnade senast. Läs mer på http://www.mediejukeboxen.se/mobil.php.

Invigning av Mönsterås nya bibliotek!

Mönsterås nya bibliotek

Mönsterås nya bibliotek

Nu är det äntligen dags! Det nya huvudbiblioteket invigs kl. 13.00 fredagen den 18 januari av miljöminister Lena Ek. Sedan följer ett digert program under fredag till söndag med boktips, sagostunder, visningar, släktforskning, författarbesök, konstutställning, tipstävling, dans, sång och musik m.m.

application/pdf Invigningsprogrammet (897,27 kB)

 

 

Vi hoppas att alla ska hitta sin favoritplats i det nya biblioteket. Det finns tysta och mer livliga miljöer, läs- och mötesplatser och ett mysigt sagorum för de små - allt med fina konstnärliga utsmyckningar. Här finns också rum för flera olika aktiviteter och moderna tekniska lösningar för självservice, internet m.m.

Titta på den nya utställningen om psalmen O store Gud, testa att låna något i mediejukeboxen, titta in i det öppna magasinet och passa på att låna böcker och tidskrifter igen! Vi har mycket nytt!

 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, Box 54, 383 22 Mönsterås, E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00 Webbansvarig: webmaster@monsteras.se    Om cookies    Om webbplatsen