Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kommuninformation » Mönsterås kommun

Mönsterås kommun

Grönt och vatten vid hamnen i Mönsterås

Mönsterås kommun med vacker och orörd natur ger ordet livskvalitet ett påtagligt innehåll. I väster möter djupa Smålandsskogar med vandringsleder, sjöar och omfattande djurliv. Kusten i öster är mer än 15 mil lång och lätt tillgänglig på de flesta sträckor. Kusten och skärgården ger naturliga förutsättningar för båtliv, fiske, bad och andra vattenaktiviteter. Ett oräkneligt antal öar, kobbar och skär inbjuder till strandhugg och äventyr.

Två av ögrupperna, Lövö och Vållö, är naturreservat med unik biotop och rikt fågelliv. Förutsättningarna förbättras ytterligare av det gynnsamma klimatet.

Kommunens stora möjligheter till en aktiv fritid ökar kommunens attraktionskraft och innevånarnas trivsel. Dels skapar den vackra naturen unika möjligheter till friluftsliv, samtidigt erbjuder föreningar och studieförbund olika fritidsaktiviteter.

Stuga

 

"I Mönsterås kommun finns ett rikt kulturliv med variationer för invånare och besökare i alla åldrar. Det präglas av mångfald och stimulerar till kulturmöten och ökar kommunens attraktionskraft."

Mönsterås kommuns kulturplan 2004

Mönsterås kommun kan med sin kust, levande landsbygd och sina tätorter erbjuda attraktiva boendemiljöer till fördelaktiga priser. Tätorten Mönsterås till exempel, mellan Europaväg 22 och Kalmarsund, har med sitt kustnära läge stora förutsättningar för olika boendeformer - även för den som önskar ett annorlunda boende!

Senast kontrollerad: 2017-09-06.
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier