Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kommuninformation » Kvalitetsmätningar » Svenskt näringslivs kommunrankning

Svenskt näringslivs kommunrankning

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen i Svenskt Näringslivs omfattande undersökning. Tillsammans med statistik från SCB över till exempel antalet nyföretagare, andel kommuninvånare som har arbete och entreprenader, ger detta en ranking över näringslivsklimatet. 

Mönsterås kommun har sedan flera år tillbaka bästa placering i Kalmar län.

Mönsterås stärker positionen med regionens bästa företagsklimat

Mönsterås klättrar ytterligare sex platser mot toppen i Svensk Näringslivs kommunranking av företagsklimatet och förstärker därmed sin mångåriga position med titeln regionens bästa företagsklimat.

I den samlade placeringen klättrar Mönsterås från plats 42 till plats 36 vilket ger bästa placering i Kalmar län. På några positioner ligger Mönsterås kommun bland tio i topp av landets 290 kommuner. Det gäller framförallt tjänstemäns attityder till företagare och företagsservice där Mönsterås är på första plats bland landets 290 kommuner.

Andra bra delplaceringar är

  • Tillämpning av lagar och regler (2)
  • Sammanfattande omdöme (2)
  • Kommunpolitikernas attityder till företagare (3)

- Det här visar att vi har engagerade företagare, bra stämning och samarbetsklimat samt väldigt bra medarbetare i den kommunala organisationen som förstår vikten av företagande. För det är ju så att bra företagsklimat på sikt ger fler växande företag vilket ger fler jobb och det ger i sin tur ökade skatteintäkter till kommunens välfärdsområden, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Åkesson (C) i en kommentar.

- Det finns förbättringsområden i Mönsterås också, framförallt i redovisningen av kommunal verksamhet på entreprenad. Det här var totalt sett ett positivt resultat som visar att vi är på rätt väg men Mönsterås kan ännu bättre. Det är fullt rimligt att vi ska kunna förbättra oss ytterligare, fortsätter Thomas Svensson.

Om undersökningen

Svenskt Näringsliv gör årligen en omfattande undersökning av näringslivsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Över 31 000 företagare har svarat på hur de upplever situationen i sin kommun. Enkätsvaret, tillsammans med statistiska uppgifter från SCB, placerar sedan kommunerna i en kommunranking.

Se resultatet i sin helhet (öppnas i nytt fönster)

Senast kontrollerad: 2016-10-19.
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier