Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Fritid » Idrottsanläggningar » Idrottsplatser

Idrottsplatser

I Mönsterås kommun finns idrottsplatser i Blomstermåla, Fliseryd, Mönsterås och Timmernabben. Vid samtliga idrottsplatser finns gräsplaner för spel på både 11-mannaplan och 7-mannaplan samt belysta stenmjölsplaner för spel vintertid. I Mönsterås finns också en konstgräsplan.

Fotbollsföreningarna Blomstermåla IK, Fliseryds IF, Mönsterås GoIF samt Timmernabbens IF står tillsammans med fritidskontoret för skötseln av respektive idrottsplats.

Gräsklippning av idrottsplatser

Mönsterås kommun äger samtliga idrottsplatser i kommunen och respektive orts fotbollsförening sköter idrottsplatsen åt kommunen. Varje vecka under spelsäsong så klipps planerna två till tre gånger. Även de kortväxta kringytorna klipps i samband med detta. Finns det långväxta gräsytor i anslutning till idrottsplatsen klipps dessa i regel en gång om året.

Gräsröjning och klippning av Nynäs fritidsområde, "Muddern"

Vid Nynäs fritidsområde, även kallat Muddern, finns strövstigar, idrottsplats, beachvolley och frisbeegolf. De långväxta gräsytorna klipps två gånger om året. En gång efter midsommar och en gång i augusti. Vid idrottsplatsen och beachbanorna klipps gräset varje vecka och det två till tre gånger. 

 

Bevattning av fotbollsplaner i kommunen

Samtliga fotbollsplaner i kommunen bevattnas med egen brunn eller å-vatten av fotbollsföreningarna.
Under torka och bevattningsförbud:
Fotbollsföreningarna i kommunen får vid torka och bevattningsförbud direktiv på att vattna tidigt på morgonen eller på kvällen då solen inte är så stark att vattnet dunstar direkt. Det gör att vattenåtgången minskar och att fotbollsplanen kan ta åt sig vattnet bättre. Föreningarna vattnar sparsamt under tiden bevattningsförbud gäller i kommunen.

Senast kontrollerad: 2017-06-29.
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier