Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Fritid » Aktuellt » WHO:s Suicide prevention Day

WHO:s Suicide prevention Day

WHO:s Suicide prevention Day

Hej föreningar och fritidsintresserade i Mönsterås kommun! Den 10 september samarbetar vi med Suicide Zero om att förebygga självmord och vi vill gärna erbjuda föreningar att vara med på dett arrangemang också!
Nedan följer mer information om arrangemanget.
MVH/Fritidskontoret i Mönsterås kommun.

Hej

År 2013 var det 1606 personer som tog sitt liv i Sverige, min 22-åriga son var en av dem.
Jag heter Maria Pedersen, bor i Timmernabben och arbetar som volontär för Suicide Zero.
Jag har valt att arbeta för Suicide Zero för att med min erfarenhet kunna bidra till att minska självmorden i Sverige. Med arbetet kan jag känna att min sons död inte skett förgäves.

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden Det är ca 4 personer om dagen som tar sitt liv i Sverige. Vi vet att den vanligaste dödsorsaken hos våra ungdomar i åldersgruppen 15-24 år är självmord. Vi vet också att det är våra killar som är högst representerade i denna grupp och att det är killarna som har svårast att prata om känslor och om att de mår dåligt. Det är mycket prestation som ska mätas.
Ska självmorden minska måste vi alla bidra på något sätt. Ensamma kan vi inte göra mycket men när flera deltar kan vi uträtta stordåd. Vill er förening också bidra till vårt arbete för att förebygga självmord? Det vore mycket värdefullt och det sänder en tydlig signal om att ni tar ett av våra största samhällsproblem på allvar.

Den 10 September varje år är det WHO:s Suicide prevention Day. I två år har vi i Mönsterås uppmärksammat denna dag genom att tända ett ljus för varje person som under året avslutat sitt liv och vi ska i år för tredje gången göra samma sak. Den här gången infaller datumet på en lördag och jag skulle önska att vi tillsammans kunde knyta ihop den fysiska och psykiska hälsan på ett bra sätt.
Mönsterås köpmän kommer att hålla sina butiker öppna till klockan 15;00. Lions kommer att hitta på någon aktivitet i samband med dagen. Centerpartiet har sin Familjedag i Mönsterås hamn och jag skulle önska att samtliga föreningar i Mönsterås kommun vill vara med på Storgatan i Mönsterås mellan klockan 10:30 – 14:30. Ni presenterar er förening och ordnar något litet event runt just er sport? Värva medlemmar, visa vad ni gör och sprida information om varför man ska prova just er sport eller aktivitet?
Tips på event kan vara att utlysa små tävlingar med t.ex kicka en boll flest gånger, stå i planka längst, hålla 2 vattenfyllda flaskor rakt ut med raka armar längst tid, spela pingis etc möjligheterna är många, det är bara fantasin som ska flöda.

Dagen avslutas med att Mönsterås församling bjuder in till en samling i kyrkan klockan 15:00 och därefter ca. 15:40 tänder vi alla ljus i Kyrkparken. Hur många ljus det är som ska tändas i år vet vi först i augusti, då staten släpper statistiken för det.

Läs gärna om Suicide Zero på hemsidan för att få mer information om vad vi vill och gör www.suicidezero.se

Anmäl ert intresse till mig senast den 31 juli på medlem@suicidezero.se!
Självklart får ni också kontakta mig om ni har frågor.
Med vänlig hälsning Maria Pedersen

Senast kontrollerad: 2016-06-20.
 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier