Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Fritid » Aktuellt

Aktuellt

Här kan ni läsa alla nyheter från fritidskontoret och föreningsnämnden i Mönsterås kommun.

Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev där allt från inbjudningar, hallinformation, spårinformation, material som skänkes, och övrigt som rör fritid och föreningslivet skickas ut? Skicka ett e-post med rubriken "Nyhetsbrev" till fritidskontoret. 

Senast kontrollerad: 2016-11-08.

Isbanan är nu klar

Skridskoåkning isbanan Mönsterås

Lördag den 23 december öppnade fritidskontoret upp isbanan för denna vinter. Isbanan står i Mönsterås hamn och kommer att göra det tills efter sportlovet vecka 8. Under säsongen kommer bättre belysning och mer gummimattor runt isbanan.

Optimalt väder är under +4 grader men banan går att använda även när det är varmare, dock blir det vatten på ytan när det är varmt och speciellt vid blåst. När vi testade banan som hårdast efter sportlovet 2017 så höll vi bra is ända upp till + 15 grader och sol, men då var det mycket vatten på ytan. Om det blir vatten eller ej på ytan beror mest på grund av vind och sol, temperaturen spelar mindre roll.  

För bästa is ber vi er som besöker isbanan att byta om till skridskor på gummimattorna vid bänken närmast lekplatsen. Så att vi på detta sätt minskar skräp/grus på isen. Vi ber även er att enbart använda skridskor på isen av nyss nämnda anledning.

Kallelse till årets föreningsmöte! onsdagen den 22/11 kl 17.40 i Blomstermåla Folkets Hus

Föreningsmötet2016

Välkommen till föreningsnämndens årliga föreningsmöte där vi tillsammans synliggör och utvecklar föreningslivet i Mönsterås kommun!

Föreningsmötet är en möjlighet för er att få inspiration i ert föreningsarbete samt möjlighet att ställa frågor och ge förslag till föreningsnämnden och fritidskontoret.

Inbjudan till informationsmöte om Klara, Färdiga, Läs!

Kultur och idrott

"Ett enkelt koncept som fungerat väldigt väl är exempelvis högläsning i grupp innan aktivitet och som tack för läsningen får laget, gruppen eller föreningen en avslutning på biblioteket och en helt egen biovisning med tillhörande snacks. Projektet står för kostnaden."

 

Projektet Klara, Färdiga, Läs vill väcka läslust och öka andelen läsande ungdomar i åldrarna 9 -12 år. Arbetet sker genom de vuxna aktiva prövar metoder för läsning på enkla och alternativa sätt. Projektet kommer erbjuda inspiration för ledare och andra vuxna i projektet samt aktiviteter mot målgruppen som t.ex. högläsning i samband med träning, besök av författare, besök av idrotts och/eller kulturprofiler mm.

I Klara, Färdiga, Läs strävar vi efter att ge något tillbaka till föreningen för att ungdomarna läser. Det kan vara allt från sänkta kostnader för träningsläger, gratis besök på matcher/teater/uppvisningar eller liknande. 

 

Vill ni veta mer?
Välkomna på informationsmöte med fika den 9 oktober klockan 19:00 i Mönsterås bibliotek!

OBS! Anmäl ert intresse till fritidskontoret senast 5 oktober!

160km cykeltur för välgörenhet 14 oktober

Glad cykling Century CX

Lördag 14 oktober körs en cykeltur på 160 km (100 miles) grusväg genom Mönsterås kommuns alla skogar. Start och mål vid First Camp på Oknö i Mönsterås. En del av anmälningsavgiften går oavkortat till Suicide Zero (www.suicidezero.se) för deras arbete med att radikalt minska självmorden i Sverige.

Hallschema för säsongen 2017-2018 klart

Krungårdshallen innebandy

Föreningsnämnden och involverade idrottsföreningar har nu beslutat om nästa säsongs hallschema. Privatpersoner och övriga föreningar som önskar hyra hallar gör som vanligt en förfrågan till fritidskontoret. Därefter bekräftar vi om Er ansökan är OK. Bokningar kan även göras direkt i webb-schemat under september månad.

Klicka här för att boka.

Mönsterås kommun bäst på friluftsliv

Glad cykling Century CX

Mönsterås kommun har åter blivit länets bästa friluftskommun och hamnar på hedrande 16:e plats i hela Sverige. Detta är den hittills högsta placeringen Mönsterås kommun hamnat på i Naturvårdsverkets undersökning. 

Mönsterås kommun har varit bästa friluftskommun i Kalmar län åren 2013 – 2015 och blev tredje bästa kommun 2016.

Nytt föreningsbidrag att söka! Kom ihåg verksamhetsbidraget innan 31/3!

Personer står på en brygga vid solnedgång

NYHET! Sök och få bidrag för sommarlovsaktiviteter redan nu!               

Föreningar i Mönsterås kommun kan söka bidraget för att utveckla och genomföra sommarlovsaktiviteter. Bidraget ska möjliggöra möten över sociala gränser.

Efter ansökan får föreningen svar om bidraget godkänns och bidraget utbetalas direkt. När aktiviteten är gjord ska föreningen skicka in kopior på kvitton och fakturor.

Årets sportlovsprogram

Olika typer av skridskor

Är du sugen på att hitta på något roligt under sportlovet?

Under sportlovsveckan kommer det bland annat att vara teater, skidåkning, bio och möjlighet att prova på olika sporter och idrotter.

En del av aktiviteterna behöver du anmäla dig till innan ett visst datum, kika i programmet så att du inte missar en aktivitet du vill vara med på.

Alla aktiviteter finns samlade i sportlovsprogrammet (öppnas i nytt fönster) och vill du lättare kunna se när de olika aktiviteterna börjar kan du använda schemat (öppnas i nytt fönster).

Ny föreningscertifiering "Utmärkt förening"

Utmärkt Förening

Måndagen den 5 december hade fritidskontoret i Mönsterås kommun och Smålandsidrotten ett informationsmöte om det nya och gemensamma certifieringsprojektet Utmärkt förening. Projektet är ett led i kommunens folkhälsoarbete och ämnar till att kvalitetssäkra och främja föreningarnas förebyggande arbete inom jämställdhet, ANDT (Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak) samt trafik. Själva certifieringen blir ett bevis på att föreningens barn- och ungdomsverksamhet håller god kvalité. Certifierade föreningar kommer även att marknadsföras mot kommuninvånarna av Mönsterås kommun. De utmärka föreningarna kommer bland annat att synas på kommunens hemsida.

Skidspår i vinter?

Skidspår blomstermåla

Var det någon som sa snö? Men skidspåren då?

Skidspåren vid de olika motionscentralerna spåras upp åt kommunen på ideell basis och dess status uppdateras så snart spåren är klara. Håll er uppdaterade om skidspåren via vår hemsida i vinter.

Läs mer här.

Tips! Sök aktivitetsbidrag via Jerringfonden

Löpsteg

Tips till er föreningar som sysselsätter barn och ungdomar (upp till 18 år) med särskilda behov. Med särskilda behov avses fysisk och/eller psykisk funktionsnedsättning, kronisk sjukdom och/eller social utsatthet.

Via Jerringfonden kan ni söka aktivitetsbidrag för er verksamhet. 

Under 2016-2017 kommer Jerringfonden särskilt välkomna ansökningar från föreningar och organisationser som har en idé och vilja att arbeta med att stödja integrationen av nyanlända barn och ungdomar i det Svenska samhället.

Läs mer här.

Föreningsmötet 2016

Föreningsmötet2016

Förberedelserna inför årets Föreningsmöte är i full gång. Vi håller just nu på att få till föreläsare och inspiratörer inom temat "etik & moral" och mobbing.
Boka upp er förening redan nu för årets föreningsmöte som äger rum torsdagen den 17 november i Blomstermåla Folkets Hus.

Volleyboll på alla språk

Personer spelar volleyboll i gymnastiksal

Två gånger i veckan träffas närmare ett 40-tal ungdomar för att spela volleyboll i Blomstermåla och Mönsterås sporthallar. Ungdomarna deltar i projektet "Volleyboll på alla språk" som startades hösten 2014 på Helgesbos asylboende.

WHO:s Suicide prevention Day

WHO:s Suicide prevention Day

Hej föreningar och fritidsintresserade i Mönsterås kommun! Den 10 september samarbetar vi med Suicide Zero om att förebygga självmord och vi vill gärna erbjuda föreningar att vara med på dett arrangemang också!
Nedan följer mer information om arrangemanget.
MVH/Fritidskontoret i Mönsterås kommun.

Hur klipper vi gräset i sommar?

Gräsklippare klipper gräs

Mönsterås kommun finklipper ungefär 42 hektar gräs varje vecka. Utöver det så klipps även högvuxna långgräsytor, motionsspår och friluftsytor 1-3 gånger per grönsäsong beroende på vad de används till. Första klippningen av långväxt gräs är dock i regel efter midsommar då vi vill låta ängsblommor växa upp men också invänta tills gräsets första stora tillväxtperiod avstannar. Vid kommunens idrottsplatser klipper föreningarna gräset 2 till 3 gånger i veckan.

Vårterminen i Idrottshallarna är slut, boka nya tider redan nu!

Krungårdshallen innebandy

Nu har vi avslutat vårens termin i våra idrottshallar och fakturor är på väg ut till alla er som valde att vara inne och aktivera er i våra hallar. Tack för ett fint samarbete även denna säsong och hoppas att ni kommer tillbaka till hösten. Men vill ni vara inne även under sommaren så går det också. 

Vill ni ha samma tid även till nästa säsong (hösten 2016 – våren 2017)?
Eller är ni förening och vill ansöka om flera tider?
Skicka in en Halltidsansökan redan nu!
Sista datum för ansökan är 31/5. Blankett har ni HÄR.

Föreningsnämndens senaste protokoll

Nu finns föreningsnämndens senaste protokoll att läsa på kommunens hemsida. Speciellt intressant för alla er föreningar (26st) som sökte Extra anslag till olika investeringar.

Direktlänk: http://www.monsteras.se/…/35683/…/file/Protokoll20160421.pdf

Alla protokoll från 2013 och framåt till nutid hittas här:
http://www.monsteras.se/Fritid/Protokoll

Dags att söka föreningsbidrag!

Nu är det hög tid för barn och ungdomsföreningar med idrott och/eller hobbyverksamhet att söka bidrag. Senast 31 mars ska verksamhetsbidrag och extra anslag vara inne hos oss!

Verksamhetsbidrag kan sökas av alla bidragsberättigad föreningar och bidrag ges för antal medlemmar och verksamhetens kostnader.
Extra anslag kan också sökas av alla bidragsberättigad föreningar och bidrag ges till föreningens kommande investeringar eller extraordinära kostnader.

Aktivitetsstödet söks av idrottsföreningar direkt via RF övriga föreningar kan söka till kommunen genom våra egna blanketter. 
För vårverksamhet mellan 1 januari - 30 juni är sista ansökningsdatum 15 augusti.
För höstverksamhet mellan 1 juli - 31 december är sista ansökningsdatum 15 februari.

Mer om bidrag och föreningsstöd hittar ni här:
http://www.monsteras.se/Fritid/Foereningsservice

 
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier