Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Förvaltning » Teknisk förvaltning » Räddningstjänsten » Bra att veta » Eldningsförbud

Eldningsförbud

För närvarande finns inget eldningsförbud i Mönsterås kommun.

Torrt och varmt väder kan utgöra risk för brand, vid stor risk utfärdas eldningsförbud då det är mycket svårt att hantera bränder av detta slag. Förbudet får utfärdas av kommunen och länsstyrelsen, och kan gälla för hela kommunen eller delar av den.

Vad gäller vid eldningsförbud?

Vid eldningsförbud få du inte göra upp eld utomhus. Eldning under eldningsförbud kan leda till böter. Person som av oaktsamhet vållar en skogsbrand kan komma att dömas till allmänfarlig vårdslöshet.

Grillning i vanliga kol-, gas- och elgrillar som kan köpas i butiker är okej. Även engångsgrillar är godkända men då måste du vara extra försiktig eftersom dessa inte alls är lika säkra som en vanlig grill. Särskilt förberedda grillplatser i betong eller sten går också bra vid grillning. Tillfälliga grillplatser av sten eller stock är inte godkända.

Så informeras du

När det råder eldningsförbud informeras du via kommunens och länsstyrelsens hemsidan, via lokalradion och via digitala anslagstavlor. Du kan även ringa en telefonsvarare som talar om den aktuella risken för brand i kommunen. Den når du på 0470-463 57.

Särskilda regler för reservat

I naturreservat gäller det ofta särskilda regler för eldning. Det kan vara helt förbjudet att elda, eller bara tillåtet att göra upp eld på speciella platser. Information om lokala regler finns ofta på anslagstavlor i området.

Senast kontrollerad: 2018-03-19.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier