Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Barn & utbildning » Grundskola » Korttidsboende och korttidstillsyn

Korttidsboende och korttidstillsyn – Ugglan

Ett korttidsboende är till för barn och ungdomar med funktionshinder som är i behov av att tillfälligt komma hemifrån. Ugglan erbjuder även korttidstillsyn (fritids) för skolungdomar över 12 år som har olika funktionshinder och som är i behov av tillsyn och meningsfull sysselsättning.

Varje barn på Ugglan möts utifrån sitt individuella behov. Vårdnadshavare och personal på Ugglan skapar tillsammans barnets genomförandeplan som fungerar som en beskrivning över hur barnets dag kan se ut. Barnet har ett eget schema som tagits fram tillsammans av personalen och barnets vårdnadshavare.

På Ugglan ordnas utflykter och aktiviteter efter barnens behov och önskemål. På lov och studiedagar ordnas dagligen aktiviteter och utflykter som passar för årstiden och de behov och önskemål som barnen har.

Ugglan har tre sovrum, där upp till tre barn kan sova i vartdera rum, och ett gemensamt allrum, kök och matsal. Ugglan har även ett pysselrum och man kan även använda sinnesträningen på Aktivitetshuset Måsen. Sinnesträning är olika rum där personer kan träna sina sinnen som hörsel, syn och känsel.

Fritids tar emot barn mellan klockan 05:30 till 18:00 på helgfria vardagar. Under lov och studiedagar är behovet av fritids större och för att underlätta planering av verksamheten behöver barnets vårdnadshavare på förhand fylla i tider och dagar.

Blanketten ska lämnas till enhetschefen, assistenten eller till personalen på Ugglan.

KONTAKT

Daniel Backenius, enhetschef, telefon 0499-178 35
Skicka e-post

 

Carole Rehn, handläggare, telefon 0499-178 23
Skicka e-post

Ugglan, telefon 0499-174 35
Besöksadress: Jacobs gränd 7B, Mönsterås

Senast kontrollerad: 2018-01-09.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier